Activiteiten in de vakantie: leuk en gezond

Activiteiten in de vakantie: leuk en gezond

Je herkent het vast: het is vakantie, de kids zijn wéken lang vrij en de dagelijks terugkerende vraag is Wat te doen vandaag?! Misschien ben je daarom wel achter de computer gekropen en kwam je bij ons terecht. (Welkom!) In ieder geval is inspiratie voor activiteiten in de vakantie nooit weg. Daarom 3 tips voor leuke én gezonde activiteiten!

1. Gezonde picknick 

Het is zomer en zeker wanneer het mooi weer is, is het heerlijk om het park op te zoeken. Lekker met de voetjes in het gras, misschien een beetje pootjebaden. Zo’n dag maak je natuurlijk helemaal af met een groot picknickkleed en goedgevulde picknickmand met gezond eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een  heerlijk zomerse salade? Of een volkoren stokbroodje met groentespread? In de supermarkt vind je tegenwoordig steeds meer verantwoord en lekker eten, dus veel kun je kant-en-klaar kopen. Voor de doe-het-zelf’ers onder ons; je kunt je hapjes ook gemakkelijk zelf maken. Het internet staat vól met heerlijke recepten!

2. Buitensporten

Vakantie in eigen land is hartstikke leuk! We wonen in een prachtig land, met mooie bossen, uitgestrekte heidevelden, fijne kust en wateren. Genoeg te beleven dus. Kies er eens een dagje voor om er letterlijk en figuurlijk actief van te genieten. Pak de fiets of neem de benenwagen; ga hard op je racefiets of ga off-road met je mountainbike, waag je aan een rondje hardlopen of doe het rustiger aan en wandel een stuk. Er zijn in ieder geval enorm veel mogelijkheden qua routes. Een handig hulpmiddel daarbij is de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond en in de app MTBroutes vind je tegekke mountainbike routes in Nederland. Ben je meer van de nattere activiteiten? Wat dacht je van een middag zeilen, kitesurfen of gewoon zwemmen?

Ook lekker: met je yogamatje naar buiten. Nog niet met yoga begonnen? Lees dan deze vijf redenen waarom je er vandaag nog mee moet beginnen.

3. Pokémon Go

Is er wat extra motivatie nodig om in beweging te komen? Misschien is de app Pokémon Go dan een idee! Met de augmented reality app ga je op jacht naar Pokémon in de echte wereld. In de buitenlucht dus. De Pokémon kunnen overal zitten, dus grote kans dat er wat extra meters gelopen gaan worden.
Pas wel op de echte wereld om je heen, zodat er geen ongelukken gebeuren. Want dat kan die opgebouwde gezondheid weer behoorlijk teniet doen 😉

Activiteiten in de vakantie: ga naar buiten

De moraal van dit verhaal? Trek er deze vakantie eens lekker op uit. Ga naar buiten. Adem de frisse lucht in. En beweeg.

Wedden dat jij je in mum van tijd helemaal opgeladen voelt?

Wil je er zeker van zijn dat je huid buiten goed beschermd is, lees dan ook onze blog over bescherming tegen de zon.

t/m 31 juli korting op alle zonneproducten / zonnebrandcreme

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *