Goede voornemens voor 2018

Goede voornemens voor 2018

Het einde van het jaar is nu wel heel dichtbij, dat betekent tegelijkertijd dat we ook bijna mogen beginnen met een nieuw jaar! Traditiegetrouw beginnen veel mensen het nieuwe jaar met goede voornemens. Ze willen met een schone lei beginnen en stoppen dan ook massaal met roken, beginnen met sporten en hebben als doel om een x aantal kilo’s af te vallen. Wat zijn de populairste goede voornemens voor 2018? En nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je ze kunt volhouden? We hebben een aantal tips voor je!

Afvallen

Afvallen is het komende jaar ook weer een populair goed voornemen. Als je kijkt naar het aantal mensen met overgewicht in Nederland (bijna de helft!), is het niet gek dat zoveel mensen afvallen als een goed voornemen zien. Vaak zien we er niet alleen mooier en beter uit als we een gezond gewicht hebben, het is ook veel beter voor je gezondheid. Overgewicht zorgt voor verschillende gezondheidsproblemen en de levensverwachting van iemand met overgewicht is korter.

Stoppen met roken

stoppen met rokenOngeveer een kwart van de Nederlanders boven de 23 rookt soms tot dagelijks een sigaret, blijkt uit onderzoek van het Nationaal Kompas. Als reden om te stoppen met roken worden voornamelijk bevordering van de gezondheid en de kosten genoemd. Roken wordt ieder jaar nog steeds duurder en we komen er steeds beter achter wat nu precies de nadelige gevolgen van roken zijn. Mensen die roken hebben soms al eens een poging gedaan om te stoppen met roken, maar het wil lang niet altijd lukken. Dit komt omdat het een gewoonte is en voor velen een stukje ontspanning.

Daarom: doorbreek het patroon, zoek ontspanning en genot bij andere natuurlijke en gezonde dingen en wees niet terughoudend met het gebruik van hulpmiddelen zoals de producten van Niquitin.

Meer Sporten

Een voornemen die vaak samen gaat met afvallen en daardoor ook behoort tot een van de meest genoemde goede voornemens  is sporten. Sportclubs worden in januari weer massaal en fanatiek bezocht. Mensen haken echter alweer snel af.

Kies daarom een sport die je leuk vindt. Voor de een is dit een teamsport, voor de ander is dit alleen de sportschool induiken en weer anderen kiezen ervoor om met behulp van (online) filmpjes voor de computer iedere dag een goede work-out te doen.

En dat is goed, want voldoende beweging helpt je om gezond te blijven en kan je helpen bij het afvallen. Zorg er dan ook voor dat je een sport kiest die je leuk vindt of ga samen met iemand, zo is het net wat gezelliger!

Meer genieten

aromatherapieDoordat we tegenwoordig heel veel ‘moeten’ en de werkdruk hoog ligt, hebben veel mensen te kampen met stress of krijgen zelfs een burn out. Een voornemen van velen is dan ook om meer te genieten. Maar hoe doe je dat?

Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar geniet van het nu. Bekijk wat je hebt bereikt, waar je nu staat in het leven en leef niet alleen maar voor de toekomst. Vaak zijn we zo druk met wat er morgen, overmorgen en volgende week allemaal moet gebeuren dat we niet de tijd nemen om stil te staan bij wat we allemaal al gepresteerd hebben.

Kom door middel van meditatie en Mindfullness tot rust en verwen jezelf en je geest bijvoorbeeld eens met heerlijke aromatherapie.

Hoe houd je de goede voornemens vol?

Vol goede moed beginnen we ieder jaar en masse met goede voornemens. Helaas zijn de meeste na een maandje of 2 alweer afgehaakt en weer in oude gewoontes vervallen. Hoe zorg je ervoor dat je je goede voornemens volhoudt? We hebben tips voor je om je goede voornemens vol te houden:

  • Stel realistische doelen. Iets is gemakkelijker vol te houden wanneer je iedere keer tussentijds de balans kunt opmaken en tegen jezelf kunt zeggen “dat heb je goed gedaan”. Stel daarom realistische doelen die te halen zijn en beloon jezelf zo nu en dan als je een doel gehaald hebt met een heerlijke massage, een leuk boek of iets anders om jezelf mee te verwennen.
  • Stel anderen op de hoogte van je goede voornemens. Zij kunnen je stok achter de deur zijn. Het kan soms irriterend werken wanneer anderen zich bemoeien met jou, maar weet dat ze het goed bedoelen!
  • Probeer samen met andere eenzelfde doel te halen! Zo kun je elkaar motiveren en een kleine competitie kan ook helpen om net wat harder aan je eigen voornemen te werken.
  • Zorg voor goede hulpmiddelen. Voor afvallen, sporten, roken en allerlei andere dingen heb je prima middeltjes die je kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan dieet supplementen of producten die je helpen bij het sporten, hulpmiddelen voor het stoppen met roken en heerlijke producten die je helpen te ontspannen.
  • Schrijf op waarom je bent begonnen met je goede voornemens. Wat is je DOEL? Hang dit bijvoorbeeld op je koelkast deur of geef het een prominente plek op je bureau. Zo word je iedere keer op een positieve manier herinnerd waarom je toch nog even moet doorzetten!

Vertel ons wat jouw doel voor 2018 is!

Eén reactie

  1. Pingback:Natuurlijk afvallen hoe doe je dat?! - Gezondmarkt.nl Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.