Natuurlijk afvallen hoe doe je dat?!

Natuurlijk afvallen hoe doe je dat?!

De sportscholen zitten weer barstensvol, ook dieetbedrijven draaien overuren. Velen van ons zijn in het nieuwe jaar bezig met afvallen. Dat is ook niet zo gek, want bijna de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht! Welke voedingsmiddelen kunnen je helpen bij het afvallen en hoe zorg je ervoor daten hoe werkt natuurlijk afvallen?

Natuurlijk afvallen

Eerder schreven we al hoe je het beste je goede voornemens zoals afvallen kunt volhouden. Maar hoe zorg je ervoor dat je op een gezonde manier kunt afvallen, waarbij er wel (snel) resultaat is, maar waarbij je niet je lichaam overbelast?

Om op een verantwoorde en gezonde manier af te vallen is het belangrijk om te letten op wat je precies eet. Wij geloven niet in chemische middeltjes die je helpen bij het afvallen, maar vertrouwen op wat de natuur ons hierin te bieden heeft.

natuurlijk afvallenLet daarom goed op wat je eet, verklein porties, maar zorg dat je wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Het kan handig zijn om een eetdagboek bij te houden. Je zult zien dat je dagelijks vaak ongemerkt dingen eet, met een eetdagboek houd je dit beter in de gaten en kun je je iedere keer afvragen: heb ik voldoende trek om dit nu te eten? Of wil ik dit gewoon om te snaaien?

Natuurlijk afvallen met gezonde voeding

Er zijn een paar voedingsmiddelen waarvan we weten dat ze je kunnen helpen bij het afvallen.

  • Eieren – een reden dat het eiwitdieet zo populair en effectief is, is omdat proteïne je lang een vol en verzadigd gevoel geeft. Bovendien zijn eiwitten nodig bij de opbouw en het behoud van je spieren. Meer spieren betekent meer verbranden. Doe ons dus daarom nog maar een paar lekkere (biologische) eitjes!
  • Noten – Soms wordt gedacht dat noten niet gezond zijn, omdat ze veel vet bevatten, dit is een misververstand want de meeste noten bevatten juist goede onverzadigde vetten. Een handje amandelen iedere dag geeft je een vol, verzadigd gevoel, is goed voor de spijsvertering en je krijgt ook nog een flinke portie vitamines en mineralen binnen!
  • Groene thee – Door het drinken van groene thee wordt de temperatuur van je lichaam licht verhoogt. Je lichaam probeert dan weer af te koelen, wat extra energie kost = calorieën verbranden! Voldoende drinken zorgt daarnaast voor een voller gevoel en afvalstoffen worden beter en sneller afgevoerd! Neem dus gerust nog een lekker kopje.
  • Kaneel – Dat kaneel super lekker is, dat weten velen van ons wel. Maar dat het kan helpen bij het afvallen, dat weten er minder. Kaneel kan er voor zorgen dat je insuline niveau minder snel stijgt. Zo sla je minder snel vet op en kan het je helpen bij het afvallen!
  • Chiazaad – Chiazaden zitten vol omega-3 vetzuren die de stofwisseling kunnen stimuleren. Chiazaden zijn gemakkelijk in verschillende gerechten te verwerken, superlekker en gezond!

Lees onze andere blog over Chiazaden, want waarom zijn ze zo populair en hoe je ze kunt toepassen in je dieet!

natuurlijk afvallen bloemHulpmiddelen bij natuurlijk afvallen

Wil je natuurlijk afvallen, maar wil je dat dit wel wat sneller gaat? Dan hebben we tal van natuurlijke afslankmiddelen en voedingssupplementen. We weten dat het niet altijd makkelijk is om af te vallen. Vooral de periode erna, de fase waarin je merkt dat je je levensstijl moet veranderen kan pittig zijn! We bieden je daarom een aantal middelen die het afvallen een stuk makkelijker maken. Probeer bijvoorbeeld eens het supplement BLOEM Superslank. Dit supplement zorgt ervoor dat je een voller en verzadigd gevoel hebt, waardoor je minder zoete trek hebt!

Wat zijn jouw tips voor natuurlijk afvallen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.