Superfood ontzettend populair!

Superfood ontzettend populair!

De term Superfood past goed in het straatje van ”bewuster eten”. Tegenwoordig letten we steeds beter op onze voeding. Als bewuste eters verdiepen we ons meer in de effecten van voeding op onze lichaam. Superfood is een reeds veelbeschreven onderwerp en ‘’talk of the town’’ bij lifestyle- en gezondheidsbloggers. Maar wat is nu precies Superfood en wat maakt het zo super?

Wat is Superfood?

Superfood is een verzamelnaam voor planten en vruchten die rijk zijn aan goede voedingsstoffen en antioxidanten. Ze zijn 100% natuurlijk en goed voor je lichaam. De meeste voedingsmiddelen bevatten twee of drie eigenschappen die goed zijn voor het lichaam. Wanneer een voedingssoort meer dan twaalf positieve eigenschappen heeft voor je gezondheid, kunnen we deze rekenen tot de categorie Superfood. Het zijn dus echte power-bommetjes, die ideaal zijn om tekorten door ‘’lege’’ voeding te herstellen en het lichaam meer in balans te houden.

Waarom zo goed voor onze lichaam?

Superfood staat dus bekend om zijn grote hoeveelheid aan gezonde voedingsstoffen. Maar het is altijd wel goed om te weten welke positieve effecten deze dan hebben op onze lichaam. Er worden door verschillende onderzoeken vele voordelen toegeschreven aan superfoods, wanneer het in ons dagelijks dieet voorkomt:

  • Zorgt ervoor dat je beter slaapt en je fitter voelt
  • Een betere humeur
  • Vermindert huidveroudering
  • Minder last van hoofdpijn, buikpijn, maagkrampen
  • Helpt met afvallen
  • Verbetert je concentratievermogen
  • Versterkt het immuunsysteem

Het kan dus zeker geen kwaad om de superfoods aan onze dagelijkse voeding toe te voegen!

Voorbeelden van Superfood

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die tot de superfoods behoren. Een paar voorbeelden zijn:

superfood boekZelf vind ik het lekker om als tussendoortje gedroogde gojibessen te eten. Of doe eens in de ochtend een eetlepel chiazaadjes en honing in je kommetje yoghurt. Er zijn ook allerlei overheerlijke recepten te vinden in het boek ‘’de-snelle-superfood-chef’’. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden om Superfoods toe te voegen aan ons dagelijks dieet en absoluut de moeite waard!

Welke Superfoods probeer jij binnenkort uit?

3 reacties

  1. Gelukkig komen de cocos producten steeds meer in de belangstelling en beginnen we in te zien hoe gezond de producten van de cocos zijn, of het nu gaat om het vruchtvlees, de cocosbloesemsuiker of de cocosvetten, langzaam beginnen we toch de waarde ervan in te zien. Zo is cocosvet erg rijk aan dezelfde gezonde verzadigden vetten waar ook moedermelk rijk aan is. Ook wat betreft moedermelk gaan we de goede richting op want steeds meer wetenschappers geven toe dat moedermelk juist erg gezond is, wat ze er nog niet goed bij durven vermelden is dat dit vooral komt door het verzadigde vet laurinezuur. Maar het begin is er in ieder geval.

  2. Pingback:Kokosolie, kokoswater, kokosmelk... Alles over kokos!

  3. Pingback:Hoe blijf ik gezond en houd ik plezier in mijn leven? - Gezondmarkt.nl Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.