Fytotherapie: geneeskrachtige kruiden en planten

Fytotherapie: geneeskrachtige kruiden en planten

Let food be thy medicine and medicine be thy food

– Hippocrates

Hippocrates wordt beschouwd als de grondlegger van de geneeskunde zoals we die tegenwoordig in het Westen kennen. Hij focuste onder andere op het belang van gezonde voeding. Echter was dit in landen als India en China al vanzelfsprekend. Helemaal nieuw was zijn ontdekking dus niet…

Natuurgeneeskunde: planten als geneesmiddel

Fytotherapie wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd en staat voor een behandeling van ziekte en gezondheidsklachten met plantaardige middelen. De oorzaak van lichamelijke klachten komt volgens de Fytotherapie door een verstoorde balans tussen lichaam en geest. Dit evenwicht kun je met geneeskrachtige kruiden en planten weer herstellen.

Fytos is het Griekse woord voor Plant
Therapeia betekent Behandeling in het Grieks

Al eeuwenlang is er ervaring opgedaan met de werking van geneeskrachtige kruiden en planten. Vaak is deze kennis van mond-tot-mond overgebracht en zo behouden gebleven. Fytotherapie wordt in diverse (oude) alternatieve geneeswijzen toegepast, maar is ook terug te vinden in de reguliere geneeskunde. De kennis die opgedaan is vanuit de plantengeneeskunde heeft namelijk onder andere geleid tot nieuwe moderne geneesmiddelen.

Verschil Fytotherapie en Homeopathie

Fytotherapie en Homeopathie lijken in bepaalde opzichten op elkaar; beiden worden gezien als alternatieve geneeswijzen, maar ze zijn niet hetzelfde. In tegenstelling tot de homeopathie maakt fytotherapie namelijk geen gebruik van verdunde producten of dierlijke en minerale grondstoffen. Bovendien ligt de focus binnen de kruidengeneeskunde op het behandelen van de specifieke klacht, terwijl homeopathie zich op het hele lichaam richt.

Klachten pollen verminderen met natuurlijke producten

Ongemakken die je gemakkelijk kunt verminderen met natuurlijke producten, zijn pollen-gerelateerde ongemakken. Rob ter Haar, eigenaar van Natuurdrogist Benoordenhout in Den Haag, weet er alles over.

Ook door aanpassingen in je voedingspatroon kun je al verschil merken. Bekijk deze 7 tips maar eens!

Fytotherapeutische producten

Er zijn diverse fytotherapie producten op de markt, zoals tabletten, crèmes en oogdruppels. Deze producten zijn gemaakt van onverdunde extracten van kruiden en/of planten. Bij Gezondmarkt vind je onder andere fytotherapeutische geneesmiddelen van Bonusan.

Bekijk snel het aanbod Fytotherapie producten >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *