Schoon en gezond de lente in!

Schoon en gezond de lente in!

Het is lente! De temperaturen kruipen weer omhoog, de vogeltjes zingen je ’s ochtends vrolijk toe en de bloembollen schieten de grond uit. Beleef de lente zo goed mogelijk door de spreekwoordelijke bezem door je leven te halen. Dit seizoen is namelijk uitermate geschikt voor de grote schoonmaak van je huis, maar ook voor een inwendige poetsbeurt van je lijf.

Begin lente is groot feest

Het begin van de lente voelt voor veel mensen als een grote opluchting; eindelijk wordt het weer een beetje warmer en worden de dagen langer. De zomer is niet ver meer weg en we kunnen plannen maken voor de zomervakantie. Kortom: een heerlijke tijd van het jaar.

Wist je dat ze in landen als Iran, Afghanistan en Azerbeidzjan het begin van de lente – rond 20 maart – zelfs vieren als hét feest van het jaar? Op die dag maken mensen feestelijke hapjes, versieren hun huizen en geven elkaar cadeaus.

Begin Lente - Noroez

Lente: tijd voor de grote schoonmaak!

Minder feestelijk, maar het resultaat voelt wel super fijn: schoonmaken. Geef deze drie gebieden dit seizoen eens een goede poetsbeurt:

  • Je hoofd
  • Je lichaam
  • Je huis

1. Een opgeruimde geest

Heb je je de afgelopen tijd wat te druk gemaakt of heb je gewoon heel veel te doen? De lente is een mooi moment om al die rommelige drukte in je hoofd eens lekker op te ruimen. Want een vol hoofd kan vervelende gevolgen hebben op je gezondheid. In een eerdere blog gaven we je tips & tricks voor een opgeruimde geest.

2. Detox je lichaam!

De lente is ook hét moment om te detoxen. Wat is detox? Letterlijk betekent het ontgiften. Door te detoxen help je je lichaam de opgebouwde afvalstoffen kwijt te raken, waardoor je je weer een stuk gezonder en energieker zult voelen. Het is dus eigenlijk de grote schoonmaak van je lichaam. Ook over detoxen schreven we eerder een artikel met uitleg en tips.

3. Natuurlijke schoonmaakmiddelen

Nu je je lichaam en geest een flinke poetsbeurt hebt gegeven, kan je huis natuurlijk niet achterblijven. Voor je eigen gezondheid én het milieu kies je natuurlijk voor natuurlijke schoonmaakmiddelen. Deze producten maken je huis spik en span, zonder dat er schadelijke afvalstoffen in het riool verdwijnen. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Geen last van pollen

Ben jij gevoelig voor pollen in de lucht? Er zijn verschillende natuurlijke middeltjes die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld bijenpollen en knoflook. Lees hier welke nog meer!

minder last van pollen

 

Eén reactie

  1. Altijd lekker om alles weer schoon te hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *