Opgeruimde geest: tips & tricks

Opgeruimde geest: tips & tricks

Heb je een drukke dag gehad op werk, een intens gesprek, of heb je gewoon een hele lange to do lijst? Dan kan het best eens heel erg druk worden in je hoofd. Je hersenen proberen zich vast te houden aan alles wat je nog moet doen, moet oplossen of verwerken.  Voor even is dit prima, maar als je te lang met zaken bezig bent in je hoofd, kan het juist averechts werken. We hebben een aantal tips voor je om een opgeruimde geest te krijgen!

Moeite met ontspanning

Je kunt bijvoorbeeld niet ontspannen terwijl dat juist nodig is om jezelf op te laden zodat je je to do lijst kunt afmaken. Maar ook om te voorkomen dat je voor langere tijd gestresst raakt, wat kan resulteren in lichamelijk en geestelijke klachten.
Vind jij het moeilijk om je gedachten los te laten? Ontdek hier 3 tips voor een opgeruimde geest:

tip 1 voor een opgeruimde geest: dagboekSchrijven

Schrijf op wat er allemaal in je hoofd omgaat. Om het overzicht te houden kun je dit per onderwerp categoriseren en lees het nog een keer na. Is het echt zo belangrijk om je hoofd te breken over deze gedachte? Kun je er wat aan de situatie doen? Doe er wat aan. Kun je er niets aan veranderen? Laat het los!

Tip 2 voor een opgeruimde geest: ontspanning

Wanneer je het erg druk hebt, is het moeilijk om geestelijk te ontspannen. Probeer bijvoorbeeld eerst om lichamelijk te ontspannen, zodat je geest kan volgen.  Dankzij lichamelijke inspanning, zoals hardlopen, kun je je lichaam en geest helemaal laten ontspannen. Een heerlijk warme douche na het lopen zorgt ervoor dat je je gedachten ‘afspoelt’ en met een spierbalsem kun je stijve spieren geheel laten relaxen.

Tip 3 voor een opgeruimde geest: afleiding

Door het zoeken van afleiding kun je je gedachten tijdelijk verzetten en als je geluk hebt lossen de onnodig stressvolle gedachten zelfs helemaal op. Zoek bijvoorbeeld je vrienden op voor een gezellige avond of maak een wandeling met je hond, vind uit wat bij jou persoonlijk past. Kies niet voor afleiding zoeken wanneer je al heel lang iets aan het uitstellen bent, want dan blijven die gedachten achterin je hoofd onbewust rondspoken!

Heb jij vaak chaos in je hoofd? Hoe zorg jij dat je weer een opgeruimde geest krijgt?  Laat het hieronder weten!

Eén reactie

  1. Pingback:Schoon en gezond de lente in - de grote voorjaarsschoonmaak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.