Yoga: 5 redenen waarom je er vandaag nog mee moet beginnen

Yoga: 5 redenen waarom je er vandaag nog mee moet beginnen

21 juni is uitgeroepen tot internationale Yogadag. Hét moment dus om even stil te staan – of in lotushouding te zitten – bij de véle voordelen. Het bestaat in allerlei vormen; Hatha yoga, Ashtanga yoga, Kundalini yoga, Bikram yoga, Yin yoga, Power yoga, en ga zo maar door… Voor elk wat wils dus. Doe jij ‘het’ nog niet? Lees dan zeker verder en ontdek waarom je er vandaag nog mee moet (wilt!) beginnen.

De vijf belangrijkste voordelen van yoga:

 1. Geen stress!

  Wanneer je aan yoga doet, leer je je steeds bewuster worden van je gedachtes. Door je alleen al bewust te worden, krijg je bijna automatisch meer rust in je hoofd. Het is namelijk niet erg dat je (al die) gedachtes hebt. Het wordt pas lastig wanneer je er in meegesleurd wordt.

 2. Verbetert je algehele gezondheid

  Naast dat de oefeningen je helpen om minder gestrest te zijn, leer je ook bewuster te worden van je lichaam en ademhaling. Resultaat: je gaat beter ademen en bewegen. Daardoor wordt de circulatie in je lichaam beter en gaan je organen ook beter functioneren. Een echte boost voor je algehele gezondheid dus!

  yoga bevordert je algehele gezondheid

 3. Focus!

  Eén van de oorzaken van slechte concentratie is slaaptekort. Yoga kan daartegen helpen. Onderzoek heeft uitgewezen dat regelmatig yogaoefeningen doen, bijdraagt aan de slaapkwaliteit. En beter slapen, betekent uitgeruster wakker worden en dát is weer fijn voor je concentratie.
  Daarnaast is aanwezig zijn in het hier en nu een belangrijk aspect. Even geen aandacht aan die doorratelende trein van gedachtes, maar alle aandacht voor wat er NU gebeurt. Door je brein hierin te trainen, raak je in het dagelijks leven minder afgeleid door opborrelende gedachtes en kun je je stukken beter focussen.

 4. Mooi en sterk lichaam

  Als je denkt dat yoga ‘gewoon een paar simpele oefeningen’ is; think again! Het traint je hele lichaam én geest. Wanneer je regelmatig op de mat doorbrengt, werk je hard aan een sterk en goedgevormd lichaam.
  Bijkomend voordeel: uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig aan yoga doen, meer mindful eten en daardoor minder last hebben van vreetbuiten. Ze zijn bewuster bezig met wat ze eten en maken daardoor betere keuzes. En dat is handig, want elk pondje, komt nog steeds door het mondje.

  Yoga draagt bij aan een sterk en mooigevormd lichaam

 5. Yoga geeft je zelfvertrouwen

  Door al deze bovenstaande redenen, ga je steeds lekkerder in je vel zitten. Je voelt je gezonder, je lichaam functioneert beter en leert jezelf steeds beter kennen. En dat allemaal omdat JIJ aan yoga bent gaan doen. Daar mag je best een beetje trots op zijn.

Start met yoga

Hebben we je interesse gewekt en sta je te trappelen om die zen-voordelen zelf te ervaren? Scoor dan snel je eigen yogamat en ondervind zelf de positieve effecten.

Wil je méér weten en op de hoogte blijven? Volg dan ons yoga-zusje Yogisan dan op Facebook!

yogisan - alles over yoga

Eén reactie

 1. Pingback:Activiteiten in de vakantie: leuk én gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *