Bescherming tegen de zon

Bescherming tegen de zon

Nederlanders gaan massaal naar buiten wanneer eindelijk de zon zich weer van achter de wolken laat zien! Uit enthousiasme vergeten daarom de meeste mensen om zich goed te beschermen tegen de schadelijke Uv-straling die ook in ons koude kikkerlandje onze huid bereikt. Ook al is de zon bij ons schaars, bescherming tegen de zon is zeer belangrijk wanneer je goed voor je huid en haar wilt zorgen. Vergeet daarnaast niet dat de winterzon ook zeer schadelijk kan zijn!

1. Huid beschermen tegen zon

Als je weet wat voor gevolgen het heeft, begrijp je eigenlijk niet waarom een groot gedeelte van de bevolking niet voldoende hun huid beschermt tegen zon. De zon zendt namelijk onder andere ultraviolette straling uit, dat meer bekend staat als de UV-stralen.

Zonverbranding is schade aan je huid dat je op korte termijn zult ervaren en dat doorgaans ook weer verdwijnt. Permanente schade kan optreden, wanneer je lang aan UV-stralen bent blootgesteld, waardoor je meer kans hebt om huidkanker te ontwikkelen. UV-stralen zijn bovendien ook grote veroorzakers van rimpels en pigmentvlekken.

Als je zo lang mogelijk je jonge en gezonde huid wilt behouden, is het van belang dat je huid beschermt tegen de zon met de juiste producten. Geen excuses meer om jezelf niet te beschermen zoals: ‘ik wil bruin worden’, ‘ik verbrand nooit’, en ‘ik heb vitamine d nodig’, want  eigenlijk kost het helemaal niet zoveel tijd en moeite om jezelf te beschermen tegen de gevolgen van UV-stralen!

2. Hoe kan ik mijn huid beschermen tegen zon?

Je kunt je huid beschermen tegen zon met beschermende kleding. Ook al willen we het liefst direct een zomerjurkje aan bij warme zonnestralen, je kunt je lichaam op warme dagen heel goed bedekken met hippe luchtige kleding met lange mouwen, lange broekspijpen en een hoed of pet.

Op het strand en aan het water wordt dat wat lastig en kun je daarom kiezen om je huid te beschermen tegen zon met een natuurlijke zonnebrandcrème. Dit is één van de meest bekende manieren om je huid te beschermen, maar het beschermt niet de gehele dag en het wordt ook gemakkelijk vergeten. Het is daarom ook belangrijk om niet tijdens de heetste uren (12:00 tot 15:00) volop in de zon te gaan zitten, ook al ben je beschermd met zonnebrandcrème.

3. Haar beschermen tegen zon

Je haren zijn een beetje het ondergeschoven kindje als het gaat om zonbescherming. Veel vrouwen verzorgen en stylen hun haar met aandacht, maar weten niet dat je haren ook worden aangetast door volop in de UV-stralen te gaan zitten. Je haren kunnen hierdoor uitdrogen, je (geverfde) haarkleur kan vervagen en het kan gebroken en gespleten haarpunten veroorzaken. Niet echt wat je wilt tijdens de zomer, want op zwoele zomeravonden wil je er juist op je mooist uit zien! Gelukkig kun je je eenvoudig en modieus je haar beschermen tegen de zon met de volgende tips!

  1. Zomerhoeden in alle soorten en maten kun je in bijna elke kledingwinkel vinden. Het beschermt niet alleen je haren, een hoed maakt elke outfit bijzonder!
  2. Een minder opvallende, maar niet minder leuke manier om je haar te beschermen tegen zon is door gebruik te maken van een sjaaltje om je haar. Hierin heb je enorme keuze in materialen en kleuren, waardoor sjaaltjes gemakkelijk te combineren zijn.
  3. Vind je een hoed of sjaaltje nét iets te spannend? Dan kun je er ook voor kiezen om je haar te beschermen tegen zon door te verzorgen met speciale producten met UV bescherming, zoals de Seal & Shine Spray die je haren bovendien voorziet van een prachtige gezonde glans.

Met deze tips ga je stralend de zomer in en kom je gezond de zomer uit!

Wat gebruik jij om je huid en je haren te beschermen tegen de zon? Laat het hieronder weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.