De kracht van Aloë Vera

De kracht van Aloë Vera

De winter staat weer voor de deur. Naast gezelligheid en sneeuwpret, komt de winter helaas ook met nadelen. De winterkoude heeft een grote invloed op onze huid en ons haar: wie heeft niet droge, schrale handen of tegenwerkend haar? Gelukkig is er een natuurlijke verzorgingsproduct die een oplossing biedt voor zulke ongemakken: Aloë Vera. Dit is een middel dat een positieve invloed heeft op allerlei huidproblemen, variërend van eczeem tot brandwonden.

Wat is Aloë Vera?

aloeveraAloë Vera is een groene, cactusachtige plant die vooral op het zuidelijk halfrond groeit. Het is een plant die al eeuwen gebruikt wordt als middel tegen huidklachten. Zo wordt het onder andere gebruikt tegen zonneallergie. De vroegste bronnen die de geneeskracht van deze cactus noemen, stammen uit de periode voor de jaartelling! De bladeren van de plant worden ingesneden zodat er een sap vrijkomt. Dit sap wordt vervolgens gebruikt in allerlei toepassingen, zoals crèmes, shampoos en tabletten. En tegenwoordig wordt het ook gezien als een superfood en zie je deze plant in allerlei drankjes terugkomen!

Waarvoor wordt Aloë tegenwoordig toegepast?

  • Huidverzorging – in de vorm van een crème of gel; bijvoorbeeld bij droge, schrale huid. Het wordt ook gebruikt in dag- en nachtcrèmes.
  • Huidgenezing – bij brandwonden
  • Haarverzorging – shampoos en conditioners hebben een verzachtend effect op de hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is de basis van gezond haar!
  • Voedingssupplementen – in de vorm van tabletten of drinks; aloë vera kan een laxerend effect hebben dat een positief effect heeft op de werking van de spijsvertering.

Met Aloë Vera de winter door!

aloe veraHeb jij last van droge handen? Last van wintertenen? Of heb je je vingers gebrand aan een kaars? Aloë Vera is de oplossing! En ook voor de dagelijkse verzorging zijn producten met als basis deze krachtige plant heel goed voor je. Wees er altijd wel zeker van dat er voldoende Aloë in de producten zit. Dit kun je controleren door te kijken naar de ingrediëntenlijst. Het moet dan vooraan staan.

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen met Aloë Vera. Gebruik jij wel eens een verzorgingsproduct met Aloë Vera of een voedingssupplement? En werkte het zoals je verwacht had?

Eén reactie

  1. Pingback:Wat te doen bij zonneallergie - Gezondmarkt.nl Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.