Hoera, het is lente!

Hoera, het is lente!

Fris en fruitig het voorjaar in met Gezondmarkt

Maart roerde flink de staart met de hevige stormen en de beste regenbuien. Maar inmiddels lijkt daar een einde aan gekomen en kan de lente echt zijn intrede doen. De vogeltjes fluiten meer, de natuur wordt elke dag een stukje groener en de narcissen en andere lentebloemen beginnen te bloeien. Hoera, het is lente! Tijd om jezelf goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen om fris en fruitig het voorjaar in te kunnen gaan. Wij geven je graag vijf gezonde tips.

1. Doe vitamine D op in de buitenluchtGezondmarkt Vitamine D

Nu het weer wat beter wordt en de temperatuur wat stijgt, is het de ideale kans om in de frisse buitenlucht wat vitamine D op te doen. Vitamine D zorgt ervoor dat calcium kan worden opgenomen en is belangrijk voor sterke botten en tanden. Je lichaam kan zelf vitamine D aanmaken, maar heeft daarvoor wat extra hulp voor nodig van zonlicht. Geef je weerstand en vitamine D een boost en grijp de eerste zonnestralen, maar geniet ook van al het jonge groen om je heen.

Kun je wel wat extra hulp gebruiken om je vitamine D peil op te krikken? Gebruik dan een van onze Vitamine D voedingssupplementen.

Gezondmarkt Ecover2. Laat alles weer heerlijk ruiken

Ook in huis kun je eenvoudig de lente naar binnen halen. Denk aan een bos verse bloemen of zet een bloeiende plant neer. Zo krijg je thuis de heerlijkste geuren én profiteer je gelijk van de mooie kleuren van de bloemen.

Tijdens de grote (of minder grote) voorjaarsschoonmaak kun je gebruik maken van frisse lentegeuren. Gezondmarkt heeft ruime keuze uit huishoudelijke producten die je weer een brandschoon huis geven. Producten met citroen, lavendel, jasmijn en bloesem geven je huis een opgewekte, frisse geur van het voorjaar.

Houd je graag rekening met natuur en milieu? Dan kunnen we je de producten van Ecover van harte aanbevelen.

3. Houd rekening met pollenGezondmarkt Noviral Anti Allergy spray

Hoe leuk het voorjaar ook is, het betekent voor velen ook het begin van het ellendige hooikoortsseizoen. Tijd om rekening te houden met pollen en goed voorbereid op pad te gaan. Gezondmarkt heeft de natuurlijke Anti Allergie Spray van Noviral in haar assortiment. Deze natuurlijke neusspray voorkomt en stopt niezen, een loopneus en jeukende ogen als gevolg van allergische reacties. Noviral Anti Allergie Spray legt een natuurlijke beschermlaag aan op het neusslijmvlies, waardoor allergene stoffen niet via het slijmvlies kunnen binnendringen. Zo helpt het je lichaam de aanmaak van histamine te beperken en een allergische reactie te voorkomen.

Bekijk ons aanbod hooikoortsproducten.

Gezondmarkt Nasay olie4. Boost je neusweerstand

Gezondmarkt houdt van Ayurvedische kennis. Ayurveda kent nasya als routine om de algehele neusweerstand te vergroten en de neushuid te verzorgen. Nasya komt in diverse soorten substanties, waarvan olie er een is. Maharishi Ayurveda Nasya-olie is een rijke olie op basis van volgens Ayurvedische overlevering heilzame planten, oliën en kruiden. Deze natuurlijke neusolie mag meerdere keren per dag worden gebruikt en zorgt voor een oppepper van de neusgezondheid. Een betere neusgezondheid zorgt voor een betere weerstand en kan zo op natuurlijke wijze bijdragen aan minder hevige klachten bij de bekende voorjaarsallergieën, waaronder hooikoorts.

 

5. Bescherm jezelf tegen zonnebrandGezondmarkt Ambre solaire clear protect 30

Het zonnetje is natuurlijk heerlijk, maar ook in de lente loop je de kans te verbranden. Vaak zelfs eerder dan in de zomer, omdat je nog niet ‘ingesteld’ bent op veel blootstelling aan de zon. Voorkom dus dat je al vroeg in het jaar zonnebrand oploopt en bescherm jezelf tegen de zon.

Een van de fijnste zonnebrandcrèmes van het moment is de Ambre solaire clear protect SPF 30 spray van Garnier. Een niet vette spray die geen vlekken op je kleding achterlaat.

Gezondmarkt Naif protecting sun sprayOok kinderen (en baby’s!) mogen niet vergeten worden als het gaat om zonbescherming. Juist voor de kwetsbare huid van kinderen is zonbescherming extra belangrijk. Wil je je kindje het hele jaar door extra goed beschermen? Dan raden wij de Protecting sun spray spf30 van Naif van harte aan. Dit is een minerale zonnebrandcrème die hierdoor wél een witte waas achterlaat. Denk eraan dat je kleine kinderen ook in de schaduw insmeert met zonnebrandcrème. De kwetsbare baby- en kinderhuid kan óók in de schaduw verbranden.

Geniet van het mooie weer en houd jezelf natuurlijk gezond!

Team Gezondmarkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.