Insectenbeten behandelen

Insectenbeten behandelen

Lekker lang buiten zitten tijdens een warme zwoele zomeravond, wie geniet daar nou niet van? Maar word jij de volgende ochtend ook altijd wakker met jeukende bultjes? Sommige mensen zijn altijd het doelwit van kriebelende insectenbeten, maar gelukkig zijn deze heel simpel te voorkomen of de insectenbeten behandelen met speciale insect werende rollers of sprays en symptoom verlichtende gels!

Gestoken of gebeten?

Allereerst is het voordat je aan de slag gaat met pilletjes en poedertjes handig om te weten waar dat jeukende plekje vandaan komt! De termen ‘ik ben gestoken’ en ‘ik ben gebeten’ worden vaak door elkaar heen gebruikt, maar er is een duidelijk onderscheid tussen bijtende insecten en stekende insecten en de gevolgen daarvan.

1. Niet-giftige insectenbeten behandelen

Zo heb je de groep bijters, waartoe de muggen, vlooien, luizen, teken en de schurftmijt behoren.  Deze bijtende insecten zijn niet giftig en leiden doorgaans maar tot een lichte huidreactie. De jeukende beet wordt veroorzaakt  doordat het insect oppervlakkig bijt in de opperhuid om zich te voeden met menselijk bloed.

Gepakt door een vervelende steekmug? Hoe moeilijk het ook is. Niet krabben,  maar insectenbeten behandelen!  Jeuk wordt door krabben erger omdat er meer bloed naar de bult toestroomt, waardoor het nog meer gaat jeuken. Smeer er met Nadebeet roller Chi zo snel mogelijk de verzachtende lotion op, zodat de jeuk snel verdwijnt en er geen littekentjes ontstaan door het krabben.

2. Stekende insecten

Dan is er nog het clubje stekers. Tot deze groep behoren de honingbij, wesp, hommel, horzel en bepaalde mieren. Deze insecten dringen met hun angel door tot in de onderhuid waardoor de prik op het moment zelf en daarna meestal pijnlijk is. Dit gebeurt vooral wanneer een insect zich wil verdedigen en vrijwel nooit uit pure agressie. Wanneer je gestoken bent door één van deze beestjes kunnen er huidverschijnselen optreden door een toxische reactie op het gif. De huidverschijnselen van deze insectenbeten zijn zeer goed te behandelen met verzachtende zalven.

3. Giftige insectenbeten behandelen

Gestoken door een bij, hommel of wesp? Probeer de achtergebleven angel zo snel mogelijk te verwijderen met je schone nagel of de botte zijde van een mes. Gebruik daarna een zuigpompje om zoveel mogelijk gif uit de huid te verwijderen. De Prrrikweg roller VSM werkt uitstekend tegen de pijn en de zwelling en die meestal na de steek ontstaan.

Wanneer je gestoken bent door een rode mier ervaar je vaak pijn en behoorlijke jeuk, maar het kan verder geen kwaad. Een speciale gel zoals de Prrrikweg gel VSM zal de symptomen verlichten.

4. Insectenbeten behandelen of voorkomen?

Word je vaak gestoken of gebeten? Dan kun je van tevoren al actie nemen om te voorkómen dat je het doelwit bent van insecten. Zo kun je de volgende maatregelen alvast nemen:

  1. insectenbeetVoorzichtig zijn met zoetigheid (drankjes, fruit, parfum en crème.)
  2. Insmeren met insect werende spray of roller zoals Citrosect van Jacob Hooy om insecten op afstand te houden.
  3. Je lichaam bedekken. Zeker wanneer je door het bos, struiken en gras loopt.
  4. Met het installeren van een klamboe en horren voor je ramen en deuren, zal je minder last hebben van muggen of wespen in huis.
  5. Niet in paniek raken wanneer er een wesp of ander insect dat steekt om je heen vliegt. Deze steken alleen als ze zich bedreigd voelen!

5. Eenvoudig insectenbeten behandelen

Ben je ondanks alle inspanningen om te voorkomen dat je gestoken wordt, toch geprikt of gebeten? Over één ding zijn alle experts het in elk geval eens! Niet krabben, maar insectenbeten behandelen! Voor insectenbeten behandelen zijn gelukkig jeuk en pijn verlichtende middelen ontwikkeld,  zodat je weer onbezorgd kunt genieten van de zomer.

Wat doe jij als je gestoken of gebenten bent door een insect? Laat hieronder weten welke tips je hebt bij het behandelen van insectenbeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *