Gezond recept: kruidige kruidnoten!

Gezond recept: kruidige kruidnoten!

gezond recept

Het is weer bijna zover: Sinterklaas! Overal om je heen zie je die heerlijke kruidnoten. Maar helaas zitten ze vaak bomvol suiker, E-nummers en andere ongezonde en onnatuurlijke toevoegingen. Gelukkig bestaan er ook kruidnoten die niet zo ongezond zijn en die je gemakkelijk zelf maakt. We hebben een gezond recept voor kruidige kruidnoten met natuurlijke ingrediënten voor je gemaakt! Superleuk om te maken en superlekker!

Ingrediënten: 

–    50 gram roomboter op kamer temperatuur
–    100 gram amandelmeel
–    10 gram koek- of speculaaskruiden
–    30 gram Erythritol of andere zoetstof zoals bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker (let bij andere zoetstoffen op of je dezelfde verhouding kan gebruiken!)
–    1-3 eetlepels (amandel)melk
–    Snufje zout

Gezond recept maken:
gezond recept

  1. Doe de boter in een pannetje en laat deze bijna helemaal smelten op laag vuur. Zodra de boter bijna gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur.
  2. Meng in een ruime kom de amandelmeel, speculaaskruiden, erythritol (of andere zoetstof) door elkaar. Meng dit eerst droog door elkaar voordat je er de gesmolten boter en lepel voor lepel de (amandel)melk doorheen mengt. Kneed net zolang totdat je een mooie deegbal hebt die niet meer plakt.
  3. Verdeel de bal in kleine stukjes en maak ongeveer 50 balletjes. Vorm de balletjes tot kruidnoten, door de onderkant een beetje plat te drukken. Laat de bovenkant mooi bol.
  4. Laat de kruidnoten 2 uur op kamertemperatuur ‘drogen’. Dit zorgt dat ze later meer knapperig zijn.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de kruidnoten zo’n 10-12 minuten.
  6. Controleer op de helft van de baktijd hoe het met de kruidnootjes gaat. Als ze te bruin worden kan je de temperatuur naar 150 graden verlagen.

Tip: haal de kruidnoten na het bakken direct van de bakplaat en laat ze rusten op een rooster. Zo kunnen ze goed afkoelen en garen ze niet teveel na.

Heb jij nog een leuk gezond recept dat je graag met ons wilt delen? Laat het weten in een reactie hieronder!

 

Eén reactie

  1. Pingback:Suikervrij dieet? De Do's & Don'ts! - Gezondmarkt.nl Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.