Raw food

Raw food

Raw food wordt steeds populairder. Vooral in Europa en in de VS volgen steeds meer mensen een dieet gebaseerd op raw food. Maar wat is het eigenlijk? En hoe komt het dat raw food steeds populairder wordt? Is het iets voor jou om raw te eten?

Wat is Raw food

raw foodRaw food is een levensstijl/dieet, je eet alleen producten die ‘raw’, oftewel rauw zijn. Je voedsel mag dus niet gekookt, gebakken, gebraden of op een andere manier verhit worden (boven 48 graden). Raw foodisten geloven dat bij het verhitten van voedsel belangrijke enzymen verloren gaan.
Het wordt weleens vergeleken met twee zonnebloempitten: de één is geroosterd, de ander niet. Als je beide in de grond stopt, dan zal alleen de niet geroosterde nog kunnen uitgroeien tot een zonnebloem. Het leven is als het ware uit de geroosterde pit.

Oorsprong van raw food

raw foodDe eerste die zich echt bezighield met een dieet gebaseerd op rauw voedsel is Dokter Bircher Benner (1867-1939) Hij was de oprichter van een rauwkostsanatorium in Zwitersland. Hij beweerde dat levensenergie door de zon via planten wordt geleverd. De Deense arts Kristine Nolfi (1881 – 1857) beweert dat zij zichzelf heeft genezen van borstkanker door het eten van rauw voedsel.

 

Tegenwoordig worden vooral de pure producten en de claim dat ons lichaam van oorsprong niet gemaakt is voor verhit voedsel aangehaald om te pleiten voor een raw-levensstijl. Er zijn echter ook veel tegenhangers van dit dieet.

Verschillende soorten

Eigenlijk alles wat onverwarmd is en waar geen chemische bestrijdingsmiddelen en dergelijke aan te pas is gekomen, is raw. Toch verschilt het van persoon tot persoon wat een raw dieet inhoudt. De een eet alleen maar groenten en fruit, de ander voegt ook andere producten toe.

Alle soorten fruit en ook de meeste groenten kunnen worden gegeten als raw food. Daarnaast bestaat een raw dieet vaak ook uit noten, zaden pitten en granen. Sommige raw-foodies eten ook dierlijke producten. Zo wordt er onder andere rauw rundvlees, ongekookte dierlijke melk en rauwe eieren gegeten. Maar vaak zien we dat raw-foodies veelal vegetariër, veganist of fruitaiër zijn. Veel raw food wordt ook door anderen gegeten als aanvulling of afwisseling van het normale voedingspatroon.

Succes van raw food

Sinds een aantal jaar is raw food ontzettend populair. Steeds meer mensen kiezen er voor om deze levensstijl te volgen. Raw producten an sich zijn gezond. Het vergt echter veel discipline en toewijding om uit een raw dieet voldoende voedingsstoffen te halen. Gelukkig zijn er steeds meer producten voorhanden die passen binnen een uitgebalanceerd raw food dieet.

Zelf raw food proberen

raw food

Je kunt volledig overgaan op een rawfood dieet, maar er ook voor kiezen om zo af en toe een dagje ‘raw’ te gaan. Je kunt natuurlijk ook de heerlijke raw producten toevoegen aan je levensstijl. Al onze producten zijn biologisch, heerlijk en zeer voedzaam! Probeer bijvoorbeeld eens deze bijenpollen, 100% raw en 100% heerlijk en gezond! We hebben een uitgebreid assortiment voor raw producten. Allemaal snel bij je thuisbezorgd en vanaf 20 euro bezorgen we ook nog eens gratis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *