Waarom insecten eten?

Waarom insecten eten?

Klinkt insecten eten jou niet echt eetlust-opwekkend in de oren? Grote kans dat je er al wel regelmatig van hebt zitten smullen! Wist je namelijk dat er in roze koeken en andere supermarktproducten insecten verwerkt zijn? Nu die eerste stap gezet is, is het dus het overwegen waard om het vaker te doen. Toch?

Eerst nog even het bewijs dat ook jij al eens insecten hebt gegeten, of gedronken:

Waarom insecten eten?

Oké, maar waarom zou je buiten die producten insecten gaan eten? Ze zien er wellicht een stuk minder aantrekkelijk uit dan een stukje vlees, maar al het goede dat in vlees zit, zit ook in insecten. Bovendien is er tien keer minder voer nodig om evenveel eetbare insecten te produceren. Daarnaast zorgt het kweken van insecten voor minder uitstoot van broeikasgassen en neemt het minder ruimte in beslag. Goed voor het milieu dus!

Insecten eten gezond?

Eigenlijk staat het hierboven al een beetje verklapt, maar JA, insecten eten is gezond! De gezonde stoffen uit vlees vind je ook terug in eetbare insecten. Ze bevatten bovendien 40 tot 70% aan eiwitten, wat het echte eiwitbommetjes maakt en een interessante voedingsbron voor sporters. En je hoeft dagelijks slechts 100 gram ervan binnen te krijgen om voldoende vitamine B, ijzer en eiwit binnen te krijgen.

Wist je dat je insecten ook al in de supermarkt kunt kopen?

 

Hoe worden eetbare insecten gekweekt?

Ben je benieuwd hoe die eetbare insecten gekweekt worden? De Buitendienst (NPO ZAPP) maakte er een item over:

Insecten eten ook lekker?

Ze zitten dus barstensvol eiwitten en zijn hartstikke gezond, maar dan rest de misschien wel belangrijkste vraag: zijn eetbare insecten ook lekker?

Veel mensen associëren ze met nootjes en sommigen denken zelfs aan chips. Dit komt vooral doordat de insecten zo knapperig zijn. Toch is het lastig om een smaakervaring over te brengen in tekst, daarom zie je in onderstaande video een YouTuber die voor het eerst insecten eten. Leuk om te kijken zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten als je ze binnenkort zelf gaat eten!

 

Liever wat anders?

Vind je het toch niet zo aantrekkelijk of gewoon veel te spannend om insecten te eten?

Op gezondmarkt.nl vind je ook andere eiwitbommetjes, zoals Erwten eiwitpoeder van Plantina, Zeewier eiwit supershake van Mattisson en diverse whey-producten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.